• Käytämme evästeitä, joiden avulla pyrimme luomaan parempaa käyttökokemusta. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.
  • Palvelu ei ole vielä valmis!

Mikä on Ethereum? (ETH / Ether)

Anhis

Jäsen
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
#1
Anhava kirjoitti uuden artikkelin.
<strong>Ether</strong> on välttämätön elementti - "polttoaine" - <strong>hajautetun sovellusalustan Ethereumin</strong> käyttämiseksi. Se on siis maksutapa alustalle, jonka asiakkaat tekevät haluttujen tapahtumien suorittamiseen. Toisin sanoen <strong>Ether kannustaa</strong> varmistamaan sen kehittäjiä <strong>laatimaan laadukkaita sovelluksia</strong> (ylimääräinen ja turha koodi maksaa enemmän), ja <strong>verkkoa pysymään terveenä</strong> (käyttäjät hyvittävät resursseistaan, joissa he vaikuttavat).

<strong><u>Usein kysytyt kysymykset (UKK):</u></strong>

<strong>Kuinka Ethereitä luodaan?</strong>

Ethereiden kokonaismäärä päätettiin samalla kun lahjoituksia kerättiin vuoden 2014 ennakkomyynnissä. Tulokset olivat karkeasti:
<ul>
<li>60 miljoonaa etheriä luotiin avustajien ennakkomyynnissä</li>
<li>12 miljoonaa (20% edellä olevasta) luotiin kehittäjien rahoituksesta, josta suurinosa meni kehittämisvaiheessa olleille avustajille ja kehittäjille ja loput menivät <a href="https://ethereum.org/foundation">Ethereum Foundation</a>ille.</li>
<li>5 etheriä asetetaan automaattisesti jokaiselle lohkolle (noin 15-17 sekunin välein). Nämä etherit menevät lohkon purkajalle (eli louhijalle).</li>
<li>2-3 etheriä lähetetään joskus myös toiselle louhijalle, jos myös hän löysi keinon purkaa lohkon, mutta jonka lohkoa ei ollut liitettynä (kutsutaan uncle/aunt -palkkioksi).</li>
</ul>
<strong>Onko Ethereiden määrä ääretön?</strong>

Ei. Seuraksena säännöistä, jotka kaikki osapuolet hyväksyivät vuoden 2014 ennakkomyynnissä, on liikkeeseenlaskettujen ethereiden määrä on rajoitettu<strong> 18 miljoonaan etheriin joka vuosi </strong>(tämä vastaa 25% kokonaismäärästä). Tämä tarkoittaa siis sitä, että kun ethereiden todellinen liikkeeseenlaskettu määrä on kiinteä, tähän suhteutettu inflaatio vähenee vuosittain. Teoriassa, jos tätä liikkeeseenlaskua jatkettaisiin loputtomiin, niin silloin jossakin vaiheessa uusien rahakkeiden <em>(tokens)</em> määrä tulisi vähenemään keskimäärin joka vuosi (väärinkäytöllä, vahingossa tapahtuvilla avaimien katoamisella, haltijoiden kuolemisella jne.) ja näin saavutettaisiin tasapaino.

Mutta tietty määrää ei voi ennustaa pidettäväksi: joskus vuonna 2017 Ethereum tullaan vaihtamaan tämänhetkisestä työntodentamisesta <em>(Proof of Work) </em>uuteen yksimieliseen algoritmiin, jota kutsutaan nimellä <a href="https://blog.ethereum.org/2015/08/01/introducing-casper-friendly-ghost/">Casper</a> tämän odotetaan olevan tehokkaampi ja vievän vähemmän louhintavoimaa. Tämä on tarkka laskentamenetelmä ja toiminta, joka toimii ja on aktiivisten tutkisten alla, mut nyt voidaan taata, että (1) nykyinen enimmäismäärä tullaan pitämään enimmäismääränä, eikä uusi liikkeeseenlasku tule ylittämään sitä (sen oletetaan olevan paljon vähemmän) ja (2) mikä tahansa menetelmä jota viime kädessä käytetään sen poistamiseksi, on hajautettu älykäs sopimus, joka <strong>ei anna</strong> minkäänlaista etuuksia tietyille ihmisryhmille ja jonka tarkoitus on parantaa verkon yleisestä hyvinvointia ja turvallisuutta.

<strong>Kuka tarvitsee Etheriä?</strong>

Kehittäjät, jotka aikovat rakentaa sovelluksia mitkä käyttävät tai perustuvat Ethereum-lohkoketjuteknologiaan. Käyttäjät, jotka haluavat käyttää ja vuorovaikuttaa älykkäitä sopimuksia Ethereum-lohkoketjuteknologiassa.

<strong>Kuinka Etheriä voi louhia?</strong>

Ethereum-verkkoa ylläpitää tietokoneet maailmanlaajuisesti.  Loumisesta aiheutuvista laskentakustannuksista ja verkolle tehdystä varmistustyöstä annetaan hyvityksesi palkkio sille verkossa olevalle tietokoneelle, joka pystyi luomaan tämän ketjun uusimman lohkon. Keskimäärin 15 sekunnin välein uusi lohko uusimpien transaktioiden mukaan syntyy lohkoketjuun. Se louhija jonka tietokone ja verkko olivat työstämässä tätä syntyvää lohkoa, palkitaan 3 etherillä. Lohkojen generoinnin ja salausalgoritmin tavan takia tämä prosessi (tuottaa työstään todiste) on taattu kaikille louhijoille satunnaiseksi ja palkkiot maksetaan suhteessa kunkin tietokoneen laskentatehoon.

<em>Tätä prosessia kutsutaan louhimiseksi "lingossa."</em>

&nbsp;

<strong>Mikä on yhteys Bitcoinin ja Etherin välillä?</strong>

&nbsp;

Tulossa...

&nbsp;

<strong>Kuinka lähetän Etheriä toiselle käyttäjälle komentoriviä käyttäen?</strong>

&nbsp;

Tulossa...

&nbsp;

<strong>Mitä seuraavaksi?</strong>

&nbsp;

Tulossa...
Jatka lukemista sivustolla.
 
Viimeksi muokattu